Brandwerende doorvoeren

Een onderdeel van installatiewerkzaamheden dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het brandwerend afwerken van doorvoeringen.

Veelal wordt dit door installatiebedrijven uitgesloten in hun offertes en moet er door de opdrachtgever op het laatste moment nog een brandwerend applicateur worden geregeld.
Ook in bestaande installaties is er veel mis met de brandwerende doorvoeringen. Als deze al zijn aangebracht, zijn deze in de loop der jaren vaak beschadigd. Met name bij doorvoeringen van kabelgoten is dit schering en inslag doordat er door verschillende partijen even een kabeltje wordt ingetrokken, waarna de doorvoering niet wordt hersteld.

Kroneman Installatietechniek heeft de kennis en kunde in huis om brandwerende doorvoeringen aan te brengen.
Het kan hierbij gaan om het afwerken van een doorvoering van een leiding of kabel, het aanbrengen en inwerken van een brandklep of het brandwerend bekleden van een ventilatiekanaal.
Met name in bestaande installaties komt het maar al te vaak voor dat er geen “standaard” oplossing mogelijk is, de bereikbaarheid van de doorvoeringen is een probleem, of een brandklep kan niet op de juiste plaats worden ingebouwd. In dit soort gevallen komt het aan op inzicht en creativiteit om de doorvoering toch op een aanvaardbare manier brandwerend af te werken.
Een oplossing kan b.v. zijn om de brandcompartimentering te verleggen door een ventilatiekanaal brandwerend te bekleden met Pregyfeu brandwerende beplating, ook hebben wij in een andere situatie een brandwerend plafond aangebracht in een ruimte, dit als alternatief voor het aanbrengen van 6 stuks brandkleppen op een zeer moeilijk bereikbare locatie.

De brandwerende materialen welke wij gebruiken worden aangebracht volgens de verwerkingsvoorschriften van de fabrikant, van de door ons brandwerende doorvoeringen worden foto’s gemaakt welke in logboekbladen worden verwerkt, welke wij aan de opdrachtgever ter beschikking stellen.